Waarom Duplo Lego goed is voor jouw kind
/
/
Waarom Duplo Lego goed is voor jouw kind

Waarom Duplo Lego goed is voor jouw kind

Bouwspeelgoed van Lego Duplo, zoals Duplo en Lego wegenplaten, is populair en bekend over de gehele wereld en het favoriete speelgoed van de meeste kinderen. Dat komt met name omdat het gewoon heel kleurig en leuk is. Maar wist je dat Lego en Duplo speelgoed ook heel verantwoord en educatief is? Het is voor je kind dus niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling. 

Wat houdt Lego Duplo in?

Duplo is een onderdeel van het merk Lego. De Duplo blokjes zijn twee keer zo groot als Lego blokjes en heel geschikt om te gebruiken voor kleine kinderen. Duplo is te gebruiken vanaf een leeftijd van 18 maanden, omdat er geen kans bestaat van inslikken. Tegenwoordig zijn er veel diverse Lego Duplo sets te koop. Denk aan thema’s zoals dieren, natuur, constructie, boot, huizen, auto’s, vliegen en boerderijen. Elke set bevat figuurtjes en de blokjes zijn er in diverse accessoires en kleuren. Er zijn sets gericht op een bepaalde leeftijd en kun je meegroeien met je kind.

De reden waarom Lego Duplo goed voor je kind is

Je leert met Lego Duplo je kind spelenderwijs te bouwen. Door het stapelen van blokken wordt de motoriek van je kind verbeterd. Het zorgt voor logisch redeneren en onbewust voor een beter ruimtelijk inzicht. Ook geeft het de creativiteit van je kind een stimulans door het gebruik van verschillende getallen, vormen en kleuren. En speelt je kind alleen of met jou als ouder, het draagt bij aan de fantasie en sociale ontwikkeling door het spelen van herkenbare situaties en rollenspellen. Elke keer weer iets nieuws bedenken en zelf bouwen en spelen zorgt voor het ontwikkelen van vaardigheden waar je kind later echt iets aan heeft.

Waarom Lego Duplo verantwoord speelgoed is

Lego Duplo is heel educatief, maar ook heel verantwoord omdat het aanzet tot actie. Het speelgoed is van zichzelf heel passief, maar het daagt je kind uit om actief te zijn. Dit is heel anders dan bij actief speelgoed met lichtjes en geluid, wat juist zorgt voor een passief gedrag. Speelgoed met een batterij zorgt ervoor dat je kind niets hoeft te ondernemen. Lego Duplo, te koop bij Uniblocks.nl, is een offline activiteit. Het is heel leerzaam en maakt je kind actief. Genoeg redenen om te kiezen je kind te laten spelen met Lego Duplo.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.