Waar moet ik op letten bij frame zwembad?
/
/
Waar moet ik op letten bij frame zwembad?

Waar moet ik op letten bij frame zwembad?

Ben jij op zoek naar een frame zwembad? Met een groot bad met een frame kun je echt een beetje zwemmen als het warm weer is en lekker een plons nemen om af te koelen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een groot bad in de tuin te zetten. Inmiddels is er ook veel keuze als je kijkt naar de verschillende modellen die er zijn. Dan kan het best lastig zijn om te kiezen. Daarom hebben wij dit artikel geschreven. We hebben alle dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een nieuw zwembad. Dus lees snel verder zodat je weet wat je wilt en wat er mogelijk is.

Model van het zwembad

Een frame zwembad kun je krijgen in verschillende modellen. Het slimste model om in te kunnen zwemmen is een rechthoekig model. Daarin kun je de langste slagen maken. Je kunt ook kiezen voor een rond model, een ovaal model of een vierkant model. Het is een kwestie van persoonlijke smaak wat je het mooiste vindt. Als je het helemaal af wilt maken dan kun je ervoor kiezen om een model te kiezen met een houten ombouw. Dat ziet er mooi uit en maakt het bad extra stevig. Het in elkaar zetten van een frame bad met ombouw kost wat tijd, maar dan heb je wel iets moois staan. Het bad is dan ook goed beschermd aan de buitenkant

Grootte van het frame zwembad

De grootte van het frame zwembad dat je kiest hangt af van de grootte van je tuin. Het is niet aan te raden om een heel groot model in een kleine tuin te plaatsen. Dan heb je weinig plezier van je tuin en wordt al snel je hele tuin een natte boel als er gezwommen en geplonsd wordt in het water. Zorg er altijd voor dat je genoeg ruimte hebt om rond het zwembad te kunnen lopen en dat je nog plek over hebt voor je tuinset en andere dingen.

Plaatsing van het zwembad

Bij het plaatsen van een frame zwembad is het goed om ervoor te zorgen dat het bad goed recht staat. Als je houdt van warm water kun je het beste het bad op een zonnige plek zetten, dan helpt de zon een handje bij het verwarmen van het badwater. Het is niet slim om het bad in de buurt van een boom of struiken te zetten. Zodra het waait vallen blaadjes en bloesem in het bad en dan ben je meer viezigheid uit het water aan het scheppen dan aan het zwemmen.

Ondergrond frame zwembad

Een frame zwembad kun je het beste op een ondergrond zetten. Dan weet je zeker dat die ondergrond egaal is en je beschermt je tuin hiermee. Zonder ondergrond is de kans groot dat een ondergrond van bijvoorbeeld gras het niet overleeft. Je kunt kiezen voor speciale zwembad tegels die je ook rondom het opzetzwembad legt. Dat zijn tegels waar je makkelijk op kunt lopen zonder uit te glijden. Het ziet er netjes uit en is veilig voor je badgasten. Zo voorkom je ook vieze voeten die uitglijden in een nat grasveld.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.